Nieuws

Bijeenkomst Roparunteams 18 mei 2019

Op 18 mei jl. vond de laatste bijeenkomst voor alle Roparunteams voor de run van 2019 plaats in het Nieuwe Luxor te Rotterdam. Tijdens deze bijeenkomst kregen we de nodige informatie over wijzigingen in het reglement en tips om de run op een veilige en verantwoorde wijze te volbrengen.

Zoals gebruikelijk zat de grote zaal in het theater weer erg goed gevuld met enthousiaste leden van de diverse teams. In 2019 doen in totaal 324 teams mee: 222 vertrekken uit Rotterdam, 100 uit Hamburg en 2 teams doen mee aan de halve Roparun die start in Almelo. Met elkaar hopen we gezond en wel op maandag 10 juni allemaal aan de finish op de Binnenrotte in Rotterdam te staan. Aan het lijstje van ambassadeurs van de Roparun kon zaterdag weer een naam worden toegevoegd: Marten de Roon, voetballer van Atalanta Bergamo en het Nederlands Elftal.

Naast Bas Nijhuis (scheidsrechter betaald voetbal),  Bram Som (atleet), Maartje Krekelaar (hockey-international en speelster van hockeyclub ’s Hertogenbosch) en natuurlijk “good old” Nelli Cooman (verdere introductie overbodig) gaat Marten de roparunteams voorzien van o.a. tips met betrekking tot het lopen, fietsen en sportvoeding. Daarnaast gaan de ambassadeurs ook aan de slag om de Roparun meer bekendheid te geven in heel Nederland.

Vast onderdeel van de teambijeenkomst is de presentatie van een van de goede doelen van de Roparun. Deze keer was dit VOKK : Vereniging Ouders Kinderen en Kanker.

De Vereniging Ouders, Kinderen en Kanker steunt gezinnen met een kind met kanker en werkt aan optimale zorg voor kind en gezin in alle fasen. Ze zijn er niet alleen tijdens de behandeling voor de ouders, het kind, broertjes of zusjes, maar ook daarna.  Ook al is een kind ziek, school is belangrijk in het leven van een kind. Voor docenten is het niet altijd makkelijk om de zieke leerling en de klasgenoten te begeleiden en ouders en het schoolteam te informeren. Om hen daarin te ondersteunen heeft VOKK divers lesmateriaal ontwikkeld. Met een mooie donatie van de Stichting Roparun kan er voor de oudere kinderen een game ontwikkeld worden die met de klas gespeeld kan worden. Voor meer informatie zie www.vokk.nl

Als afsluiting van de bijeenkomst werden nog de nodige aandachtspunten met betrekking tot de route en het finishen in Rotterdam besproken. Het was weer een inspirerende bijeenkomst en het aftellen naar de start op 8 juni is nu echt begonnen.

Roparun onderdeel van tweede Elfstedenzwemtocht

29-04-2019 om 16:43 uur

Maarten van der Weijden haalde in 2018 het nieuws met zijn poging om ongeveer 200 kilometer te zwemmen, de Elfstedenzwemtocht. Hiermee heeft hij bijna 5 miljoen euro opgehaald voor kankeronderzoek. Van der Weijden maakte eerder al bekend dat hij op 21 juni 2019 opnieuw een poging zal beginnen om de Elfstedentocht te zwemmen. Ook nu wil hij, samen met zijn ‘meezwemmers’ zo veel mogelijk geld op halen.Voor deze tweede poging zocht Van der Weijden de samenwerking met meerdere goede doelen. Hij vindt het belangrijk dat goede doelen elkaar ondersteunen en samen sterker maken.

Van der Weijden: “We hebben met professionals en patiënten zorgvuldig 11 nieuwe onderzoeken en projecten uitgezocht. Een deel is gericht op het vergroten van kans op herstel of verlenging van het leven. Maar kwaliteit van leven tijdens en na kanker, is ook erg belangrijk voor patiënten. Ook daar wil ik mij graag voor inzetten.”Stichting Roparun is trots dat naast onderzoek, ook een project dat ter ondersteuning voor leven van mensen met kanker de aandacht heeft gekregen van Van der Weijden. Roparun, en dan specifiek het project voor koppelbedden, is één van de projecten waar tijdens de Elfstedenzwemtocht geld voor opgehaald wordt. Naast Roparun zal er geld geschonken worden aan doelen die zich bezighouden met kankeronderzoek en -bestrijding.

De tweede Elfstedenzwemtocht zal plaatsvinden op 21 juni 2019, meer info is beschikbaar via https://www.11stedenzwemtocht.nl/

Roparunners team Run4relief blij met elke vorm van sponsoring

DELFT – De Roparun is een run van Parijs naar Rotterdam, in estafettevorm. Dit allemaal voor het goede doel. Voor de editie 2019 hebben zich al 365 teams aangemeld, zoals ook het Run4relief-team uit Delft.

Door Ruud Stift

Het is een heel georganiseer om zo’n team in Parijs aan de start te krijgen en er -onderweg naar eindstation Binnenrotte, Rotterdam- voor te zorgen. Teamcaptain Marian de Rooij vertelt wat er allemaal bij komt kijken:
“Je hebt van alles nodig. Lopers, fietsers, verzorgers, cateraars, chauffeurs: ons team bestaat uit 22 man. Enthousiastelingen die graag iets over hebben voor het goede doel om mensen te steunen die het al zwaar genoeg hebben door die vreselijke ziekte.

Boodschappen
Deze teamleden moeten in het Pinksterweekend, van 8 t/m 10 juni, ook onderhouden worden. Voor de ‘gezonde’ waren: broodjes met beleg, fruit en water hebben we AH XL als sponsor. Als tegenprestatie hebben we laatst in hun vestiging de boodschappen voor de mensen ingepakt. We merkten dat Nederlanders hier niet echt aan gewend zijn, maar het was wel heel leuk. Heel veel mensen wisten waar de Roparun voor staat en qua donaties hebben we bijna 480 euro op weten te halen. Niet slecht voor een middagje inpakken!”

Feest
Marian is als chauffeur/navigator al voor de zesde keer present. “Het werkt verslavend. Het is zo prachtig om mee te maken. Ieder team helpt elkaar waar nodig onderweg en bij veel doorkomsten is het gewoon een feest. Zo pakt het plaatsje Zele, vlakbij Antwerpen, altijd groot uit als de lopers daar passeren. In 2018 had men voor het thema ‘Piraten’ gekozen, met een groot piratenschip en iedereen verkleed als zeeroverhoofdman. Geweldig! In Nederland zijn er ook een paar plaatsen op de route die zich laten gelden, zoals Oud-Beijerland en Bergen op Zoom. En de ontvangst in Rotterdam is ook altijd een warm bad, zoveel mensen die ons aanmoedigen en de lopers op staan te wachten. In de beginjaren werd er nog in Parijs gefinisht, maar daar hield het niet over qua animo. In Frankrijk worden we als het ware gedoogd, zo lijkt het. Enfin, des te beter dat er nu in Rotjeknor wordt gefinisht. Daar heerst veel waardering voor wat alle teams klaar weten te spelen.”

Team A en B
Er zijn twee teams van 4 lopers. Elke loper loopt twee kilometer en deze mag daarna ‘drie lopers lang’ even uitrusten voordat hij/zij weer op pad moet. Er wordt in shifts gelopen. Team A loopt eerst 50/55 kilometer en zij worden dan afgelost door team B. Elke loper overbrugt in totaal een afstand van ongeveer 60 kilometer, bijna anderhalve marathon! “Ja, ongetraind ga je deze loop niet redden”, weet Marian te melden. “Onze lopers hebben over het algemeen al een paar marathons in de benen. Slapen, op een veldbedje in de open lucht, kan gedurende de wisseling van de wacht. Maar, omdat we weer snel op pad moeten voor de volgende wissel, is dat vaak niet meer dan een uur, hooguit anderhalf. Op het ‘basiskamp’ wordt dat uurtje plat gecombineerd met een massage en een gezond hapje.”

Hamburg
Omdat het toch een beetje onhandig bleek om meer dan 300 teams vanuit één stad te laten vertrekken, wordt er sinds een paar jaar ook uit het Duitse Hamburg vertrokken. “Circa 200 teams starten in Parijs, de rest wordt in Hamburg weggeschoten. Om de paar minuten start een team. Het snelste team, met een tempo van 15 kilometer per uur, start als laatste. Onderweg zijn, ter controle en voor de veiligheid, meldposten te vergelijken met het ‘stempelen’ bij de Elfstedentocht.

Lange adem
Het komt neer op je krachten goed verdelen. Het is echt een lange adem-tocht. Vandaar ook dat iedereen in het team van even groot belang is, elke schakel is hard nodig. Van navigatie tot supporteren en van even lekker los masseren tot bevoorraden. Op de route is een medisch team beschikbaar en in Rotterdam zit een arts ‘on call’. De ANWB begeleidt de loop met auto’s en verschillende ‘motormuizen’ houden vrijwillig ook een oogje in het zeil.”

Sponsoring
Run4relief is niet het enige team uit de regio dat de monstertocht gaat rennen. Ook ‘Vrienden met vrienden’ uit Schipluiden en de ‘Runners van Reinier’ uit Delft verschijnen aan de start. “Onze busjes zijn gesponsord door Autocentrum Beelen in Rotterdam. Geregeld door één van onze nieuwe lopers, Esther Beelen. Zo heeft iedereen wel iemand in zijn/haar netwerk waar ‘iets’ mee te regelen valt. Donaties zijn natuurlijk altijd welkom!”

BRON: www.delftopzondag.nl

Loten zijn vanaf nu verkrijgbaar bij de leden van Run4Relief

Ieder team moet 1000 loten verkopen voor de loterij die de Stichting Roparun elk jaar houdt. Met de loten zijn hele mooie prijzen te winnen. Wat te denken van een Mercedes – Benz PW A 180 Business Solution (er worden 2 van deze auto’s verloot) en vakantiereizen ter waarde van € 1000,= tot € 5000,= In totaal worden 10 vakantiecheques verloot.

Naast deze mooie hoofdprijzen zijn er nog 650 andere aantrekkelijke prijzen te winnen. Een lot kost € 2,50 en de opbrengst gaat direct naar de Stichting Roparun.

Al onze teamleden beschikken over loten. Wilt u loten kopen neemt u dan met één van onze teamleden contact op, of stuur ons een berichtje via het contactformulier op deze site. De trekking van de winnende loten is op 12 juni a.s.

Sportieve prestatie teamleden Bob, Kees en Dennis

Onze lopers en fietsers bereiden zich uiteraard goed voor op de run in juni a.s.

3 van onze lopers hebben als voorbereiding op de run mee gedaan met de NN Marathon Rotterdam op 7 april a.s.

Bob en Kees liepen ieder de gehele marathon. Ondanks het warme weer (de temperatuur steeg tot boven de 20 graden!) hebben beide heren uitstekende tijden genoteerd op de 42 km en 195 meter. Bob had 3 uur en 25 minuten nodig, Kees finishte 10 minuten later.

Dennis heeft met een bedrijfsteam meegedaan met de business estafette. Ook hij kwam met een brede grijns over de finish op de Coolsingel.

Met de conditie van deze heren zit het dus wel goed!

Kees en Bob op weg naar de start van de marathon.